Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Tips om je badkamer te verduurzamen én geld te besparen

Plannen om je badkamer te vernieuwen? Sta dan eens stil bij de duurzame keuzes die je hier kunt maken. Goed voor het milieu én (meestal) je portemonnee. Maar waar doe je goed aan? En hoe zorg je ervoor dat je het, naast milieuvriendelijk, óók comfortabel maakt? Want de badkamer is toch dé plek om te relaxen. En daar bespaar je liever niet op. Onze tips:

Zorg voor een lange levensduur

Kies voor ‘hufterproof’ materialen en een tijdloos design. Saai? Welnee! Met de juiste styling kun je de trends prima volgen. Ook een belangrijke: goed ventileren. Zo voorkom je schimmels en andere vochtproblemen. Om dezelfde reden gebruik je vochtbestendige materialen voor de afwerking van je wand en vloer. En schilder je de wanden en plafonds met een minerale muurverf (die is niet gevoelig voor schimmel).

Bespaar met je verwarming

Kies, als het even kan, voor vloerverwarming. Omdat vloerverwarming zorgt voor een constante en gelijkmatige verwarming, kost dit stukken minder energie dan een conventionele radiator. Mis je de stralingswarmte? Dan is een infraroodpaneel misschien wat voor jou.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Check de herkomst van je materialen

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, is het slim om op de herkomst van de materialen te letten. Check of de producten duurzaam geproduceerd zijn. En kies bijvoorbeeld voor FSC gecertificeerd hout, recyclebare keramische tegels en loodarme en kopervrije spiegels. 

Kies voor slimme kranen & douchekoppen

Door voor water- en energiebesparende kranen en douchekoppen te kiezen, verbruik je tot 50% minder water. Een ‘koud water startfunctie’ op je kraan levert je nog eens een extra energiebesparing van 30% op. Ook slim: kranen en douchekoppen die lucht toevoegen aan de waterstraal. Dit geeft het effect van een krachtige, volle straal, maar is een stuk zuiniger. Doet niets af aan jouw douche-moment dus!

 

Wat kun je nog meer doen om geld te besparen?

Ga liever voor een douche

Een douchebeurt van vijf minuten kost je gemiddeld 55 liter water. Neem je een bad, dan verbruik je ruim het dubbele! Kies dus, als het even kan, voor een douche en niet voor een bad. Onder een (zuinige) regendouche is het óók heerlijk toeven. En in een inloopdouche kun je prima een kinderbadje kwijt.

‘Vergroen’ je toilet

Een toilet met een keuzeknop voor een kleine of grote spoeling bespaart al gauw de helft aan water. Een toilet zonder spoelrand is milieuvriendelijker én een stuk hygiënischer. En met een grijswater-systeem vang je het douchewater op, waarna het wordt hergebruikt voor het spoelen van het toilet.

Kies voor LED

Dit type verlichting is het meest energiezuinig én gaat veel langer mee. LED-lampen met EU energielabel A++ zijn het zuinigst. Houd je van sfeerverlichting in de badkamer? Ga dan voor een dimbare variant.

Gebruik de warmte opnieuw

Laat, nu je toch goed bezig bent, een warmtewisselaar installeren in je douche. Met zo’n wisselaar hergebruik je de restwarmte van het afvalwater. Zo bespaar je tot 40% op je energie! De warmtewisselaar wordt keurig weggewerkt in de douchebak of afvoerpijp. Je ziet hier dus niets van.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken